Θα… νοικιάζατε μία Mustang Shelby GT500;


Οι Shelby και Hertz ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την Mustang Shelby GT500 των 900 ίππων σε κουπέ ή κάμπριο έκδοση διαθέσιμη για… ενοικίαση.

  • 11/5/2022

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα σε μια μακρά σειρά από σπεσιαλιτέ της Shelby και της Hertz είναι η αναβαθμισμένη Mustang GT500, η οποία συνοδεύεται από την πανίσχυρη Shelby Mustang GT-H σε κουπέ ή κάμπριο παραλλαγή.

Η αμερικανική βελτιωτική Shelby και η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1966 με το Shelby GT350-H, μια Mustang υψηλής απόδοσης για ένα πρόγραμμα της Hertz που ονομάζεται «Rent-a-Racer» και έδινε τη δυνατότητα στους πελάτες να ενοικιάσουν αυτοκίνητα επιδόσεων. Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί πολλές φορές από τότε και τώρα ξεκινούν τη νέα τριετή συνεργασία τους.

Η νέα συνεργασία τους θα φέρει δύο νέους «καρπούς» για ενοικίαση, τη Mustang Shelby GT-H 2022 και τη Mustang Shelby GT500-H 2022. Η μεν Shelby GT-H βασίζεται στην Mustang GT των 450 ίππων και θα είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση και οι δύο εκδόσεις κάμπριο και κουπέ, ενώ η ισχυρότερη Shelby GT500-H ανεβάζει την ήδη «τρελή» GT500 των 760 ίππων στο επόμενο επίπεδο, τοποθετώντας έναν υπερσυμπιεστή Whipple και μια εξάτμιση Borla για να αυξήσει την ισχύ σε πάνω από 900 άλογα.

Το GT500-H βασίζεται στην Shelby GT500 με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 5,2 λίτρων και η ισχύς των 760 ίππων έχει ανέβει στην έκδοση Hertz πάνω από τα 900 άλογα, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό ενοικιαζόμενο Shelby. Για να επιτύχει αυτή την επιπλέον ισχύ, η Shelby τοποθέτησε έναν υπερσυμπιεστή Whipple 3,8 λίτρων, βαμμένο σε χρυσό και ένα σύστημα εξάτμισης Borla. Τα 19 από τα GT500-H θα βαφτούν στο μαύρο χρώμα Shadow Black, ενώ έξι θα βαφτούν στο λευκό Oxford White, για να γιορτάσουν την 60ή επέτειο της Shelby. Όλα φέρουν χρυσές αγωνιστικές ρίγες στην οροφή, το καπό, τους προφυλακτήρες και κατά μήκος των πάνελ θυρών. Το GT500-H κινείται με αλουμινένιους μονομπλόκ τροχούς τυλιγμένους σε "λάστιχα ειδικών προδιαγραφών επιδόσεων", αν και η Shelby δεν προσδιόρισε το ακριβές μοντέλο του ελαστικού. Επιπλέον, έχει εξοικονομήσει περίπου 15 κιλά από το καπό που είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα.

Η GT-H είναι πιο ήρεμη εμφανισιακά και σε αριθμούς και βασίζεται στην Mustang GT με 450 ίππους από τον V8. Η GT-H θα κυκλοφορήσει σε κάμπριο και κουπέ αμάξωμα και θα είναι βαμμένη σε κόκκινο, λευκό, γκρι ή μαύρο. Η Shelby έδωσε τη φροντίδα της στην GT-H με μια εξάτμιση Borla και μια ανασχεδιασμένη μάσκα και καπό. Οι ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών έχουν ντυθεί με all season ελαστικά Michelin.

Οι Shelby-Hertz Mustang θα είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση από αυτό το καλοκαίρι σε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ. Όλα τα αυτοκίνητα θα συναρμολογηθούν στις εγκαταστάσεις της Shelby στο Las Vegas.