Θα χτίζατε το σπίτι σας στο σχήμα του logo της Audi;


Μπορεί να φαίνεται παράξενο σαν ιδέα όμως το τελικό αποτέλεσμα του σπιτιού με τα τέσσερα δαχτυλίδια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

  • 19/4/2020

Η ιδέα του να παίρνεις έμπνευση από τα λογότυπα των εταιριών αυτοκινήτων για να χτίζεις σπίτια δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται, καθώς η Πολωνέζα αρχιτέκτονας Karina Wiciak έχει ήδη κάνει αντίστοιχες προσπάθειες με την Chevrolet, την Μitsubishi και την Renault.

Όμως στην περίπτωση της Audi το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και ιδιαίτερα πρωτότυπο. Πρόκειται για ένα οίκημα που αποτελείται από τέσσερα δαχτυλίδια ενωμένα μεταξύ τους, όπως ήταν και το concept πίσω από την δημιουργία του logo της Audi με την συνένωση τεσσάρων εταιριών το 1932 (Audi, DKW, Horch και Wanderer). 

To σπίτι αποτελείται από τέσσερις κυλίνδρους από τσιμέντο, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Εξωτερικά έχει ως σημείο αναφοράς το λογότυπο, όμως στο σαλόνι ενσωματώνει πολλά στοιχεία από την τεχνολογική παράδοση της εταιρίας, με μινιμαλιστικά αντικείμενα και κατασκευές και αποφυγή εντελώς των σχημάτων με ακμές και γωνίες. 

Η όλη κατασκευή με την σύνδεση σκυροδέματος και γυαλιού θυμίζει την μοντέρνα αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 30. Και παρά την αίσθηση που δίνει από έξω είναι δύο επιπέδων, με τους χώρους διαβίωσης στην επιφάνεια και στο υπόγειο να υπάρχει γκαράζ και όλοι οι βοηθητικοί χώροι.

Δεν υπάρχουν ξεχωριστά δωμάτια αλλά μεμονωμένοι χώροι που διαχωρίζονται από γυάλινους τοίχους (εκτός από τα μπάνια φυσικά). Με εμβαδόν περίπου στα 280 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, τρεις τουαλέτες, ένα μεγάλο lounge, κουζίνα, μία μουσική γωνιά, ένα γραφείο με βιβλιοθήκη, και εξωτερική πισίνα. 

Το σύνολο ολοκληρώνεται από hi-tech στοιχεία όπως τα συστήματα για ενέργεια από τον ήλιο και ειδικό φιλτράρισμα του νερού. Αυτό που λείπει προς το παρόν είναι η επιταγή για να ξεκινήσει η κατασκευή του, αν και όπως όλα δείχνουν ούτε αυτό θα καθυστερήσει πολύ.