Θέμα χρόνου και τυπικά το Grand Prix στο Μαϊάμι


Τα πιο πρόσφατα νέα λένε πως τελικά οι αντιδράσεις κάποιων κατοίκων έχουν μαλακώσει και πως ένα GP στο Μαϊάμι έχει μπει στην τελική ευθεία.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2019

Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί και επίσημα πως το Grand Prix του Μαϊάμι για το πρωτάθλημα της Formula 1 θα μπορούσε να συμβεί και να διεξαχθεί σε μια πίστα στο στάδιο NFL του Miami Dolphins. Αλλά ακόμη αυτή η υπόθεση δεν έχει τελειώσει αφού υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους.

Πάντως η FIA φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τις τοπικές αρχές της Φλόριντα για μία πίστα προσαρμοσμένη γύρω από το στάδιο Hard Rock στο οποίο αγωνίζονται οι Miami Dolphins. Έτσι, το μόνο εμπόδιο είναι να προσπεραστεί το μπλοκάρισμα που προσπαθεί να κάνει μια ομάδα από κατοίκους που προφανώς δεν θέλουν να χάσουν την ησυχία τους.

Αυτό που απομένει είναι η οριστική απόφαση και η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαϊάμι την επόμενη εβδομάδα ώστε να δοθεί πράσινο φως για ένα Grand Prix με κοσμοπολίτικο χρώμα. Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο το πρώτο Grand Prix στην Φλόριντα θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2021.