Τι έδειξε έρευνα της JD Power για τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα;


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ τα κορεατικής κατασκευής αυτοκίνητα παρουσιάζουν τις λιγότερες βλάβες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/6/2019

Στην πιο πρόσφατη έρευνα της JD Power το βάθρο εξακολουθεί να ανήκει στους Κορεάτες με τις Genesis, Hyundai και Kia να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Από εκεί και πέρα σημαντική είναι η άνοδος των αμερικανικών εταιριών που με την σειρά οι Ford, Lincoln και Chevrolet συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Στη συνέχεια συναντάμε την Nissan και συνεχίζουμε με τις Dodge, Lexus και Toyota για το top-10.

Σύμφωνα πάντα με την JD Power, η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα με τα λιγότερα προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα (τα οποία προβλήματα καταγράφονται στις πρώτες 90 ημέρες ιδιοκτησίας) είναι η Mercedes-Benz με την Porsche να ακολουθεί. Στον αντίποδα οι μάρκες με τις χειρότερες επιδόσεις είναι οι Alfa Romeo, Mitsubishi, Land Rover και Jaguar.

Πέρα από τα μηχανικά προβλήματα η έρευνα κατέγραψε αρκετά όσον αφορά την λειτουργία των συστημάτων πολυμέσων και λιγότερα για την αναγνώριση φωνής μέσω Bluetooth. Αρκετά και αυξανόμενα σε σχέση με πέρυσι ήταν τα προβλήματα σχετικά με τα συστήματα υποβοήθησης που συχνά δυσκολεύουν τους οδηγούς.

"Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο σε τομείς όπως τα συστήματα infotainment που προσελκύουν την προσοχή των καταναλωτών", δήλωσε ο Dave Sargent, αντιπρόεδρος της Global Automotive στην J.D. Power. "Ωστόσο, ορισμένα παραδοσιακά προβλήματα προχώρησαν φέτος, όπως οι ατέλειες βαφής, θόρυβοι πέδησης και ανάρτησης, κινητήρες που σταματούν να λειτουργούν ή να ανάβει το check engine. Επίσης, πολλοί οδηγοί έχουν προβλήματα με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία είναι σημαντικά για εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα μελλοντικά ημιαυτόνομα και αυτόνομα οχήματα".