Τι ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Bentley τη 10η Μαΐου;


H Bentley δημοσίευσε ένα αινιγματικό teaser ανακοινώνοντας ότι σύντομα θα δείξει στο κοινό μία νέα πρόταση. Ποια αναμένεται να είναι αυτή;

  • 30/4/2022

Με ένα άκρως αινιγματικό teaser η Bentley μάς ενημέρωσε ότι την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 θα προχωρήσει σε μια σημαντική αποκάλυψη. Στο σύντομο video που έδωσε στη δημοσιότητα εμφανίζεται το πάνελ μία πόρτας που «λούζεται» με φως από έναν LED προβολέα ενώ στην περιγραφή χρησιμοποιήθηκε η φράση "step inside".

Και κάπου εδώ ξεκινούν οι απορίες για το τι μπορεί να είναι αυτό που ετοιμάζονται να παρουσιάσουν οι Βρετανοί. Το πιθανότερο σενάριο θέλει την Bentley να είναι έτοιμη να αποκαλύψει στο κοινό τη μεγαλύτερη έκδοση της Bentayga την οποία είδαμε προς το τέλους του προηγούμενου έτους να δοκιμάζεται στους χιονισμένους δρόμους της Σουηδίας.

Σύμφωνα με εκείνες τις φωτογραφίες η νέα έκδοση θα φέρει μακρύτερο μεταξόνιο (LWB) και θα χαρακτηρίζεται για το υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας και άνεσης που θα προσφέρει στους επιβάτες της. Από εκεί και πέρα δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά σε σχέση με το τρέχον μοντέλο ενώ είναι πιθανό η νέα πρόταση να πλαισιώνεται μόνο με το V8 σύνολο και όχι με τον W12.

Ο στόχος της φίρμας μέσα από αυτή την νέα προσθήκη στη γκάμα της είναι να διατηρήσει -και γιατί όχι να αυξήσει ακόμα περισσότερο- τις ήδη υψηλές πωλήσεις που πετυχαίνει η Bentayga, η οποία βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων ανάμεσα στα μοντέλα της εταιρείας την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα το 2021 ήταν το κορυφαίο εμπορικά έτος στην ιστορία της Bentley έχοντας διαθέσει συνολικά 14.659 μονάδες.