Τι καλό μας ετοιμάζει η πάντοτε ξεχωριστή Morgan;


Την θυμάστε; Η βρετανική εταιρία που είχε γίνει γνωστή για την εκτενή χρήση ξύλο στο πλαίσιο των αυτοκινήτων της;

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/2/2021

Πλέον αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί για μια πολύ ιδιαίτερη εταιρία και με ξεχωριστή βρετανική ιστορία. Το μέλλον της η ίδια η Morgan το βλέπει ηλεκτρικό και ελπίζει στην διατήρηση του πιστού της πελατειακού κοινού που την διατηρεί στο προσκήνιο εδώ και δεκαετίες.

Μέχρι να έρθει η ώρα των ηλεκτρικών η Morgan ανακοίνωσε μια σπέσιαλ έκδοση για το Plus 8 GTR που θα περιοριστεί στα μόλις εννέα αυτοκίνητα. Και το πρώτο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται αυτό το καλοκαίρι διατηρώντας το κλασικό στιλ, όπως το βλέπετε στην οθόνη σας από τα σχετικά επίσημα σκίτσα. Μάλιστα θα υπάρχει και ένας racing αέρας από το GT της δεκαετίας του 1990.

Η ισχύς θα πηγάζει από το γνωστό V8 της BMW που χρησιμοποιήθηκε από αυτοκίνητα της βαυαρικής μάρκας την περίοδο 2001-2010. Η Morgan είναι μια μικρή εταιρία και δεν επηρεάζεται στις εκπομπές ρύπων όπως μια μεγαλύτερη. Και για αυτό μπορεί να χρησιμοποιεί τον N62 που έχει χωρητικότητα 4,8 lt.

Για την περίσταση θα αποδίδει περίπου 370 άλογα και θα προσφέρεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο. Θα υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη και στην ρύθμιση της ανάρτησης, ενώ το πλαίσιο θα είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται από το 2018.