Τι κάνει αυτή την Ferrari Enzo τόσο μοναδική;


Είναι η δεύτερη από τις 399 Ferrari Enzo που κατασκευάστηκαν και έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/3/2020

Παρουσιάστηκε πριν 18 ολόκληρα χρόνια και ήταν η συνέχεια των κορυφαίων supercars που φτιάχνει η Ferrari, ένα για κάθε δεκαετία. Μετά από τις 288 GTO, F40 και F50 η ιταλική εταιρία έβγαλε στην παραγωγή την Enzo, ένα αυτοκίνητο που ακόμα και σήμερα στέκεται με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις του επάξια στην κορυφή.

Ο V12 της εταιρίας αλλά και τα πολλά δάνεια από την Formula 1 δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό πακέτο, με τα 660 άλογα και τα 657 Nm ροπής να φέρνουν τα 100 km/h από στάση σε 3,65 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνούσε τα 350 km/h.

Kατασκευάστηκαν οι κλασικές 399 μονάδες συν μία που πάντα χαρίζεται στον εκάστοτε Ποντίφικα. Και ήδη χτυπά πολύ υψηλά νούμερα στις δημοπρασίες,, όταν σπάνια βγαίνει προς πώληση. Κάποιες από αυτές που έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ακόμα πιο ξεχωριστές, όπως η κόκκινη Enzo των φωτογραφιών μας.

Πρόκειται για το δεύτερο αυτοκίνητο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής,, και ήταν το όχημα επίδειξης της εταιρίας σε διάφορα events από το Nurburging έως τις Ferrari Racing Days του 2002. Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι ότι στο τιμόνι αυτών των επιδείξεων βρισκόταν ο Michael Schumacher.

Η συγκεκριμένη Enzo βγαίνει προς πώληση αυτή την εποχή, και πέρα από το άγγιγμα του Schumacher έχει και μερικές ακόμα ιδιαιτερότητες, και πολύ λίγα χιλιόμετρα (μόλις 6.448) στο οδόμετρό της. Το αυτοκίνητο πωλείται επίσης με όλα του τα χαρτιά, το επίσημο βιβλίο της Ferrari, έξτρα κλειδί και όλα όσα συνόδευαν μία Enzo εκείνη την εποχή.