Τι «κατάφερε» αυτό το Nissan Z στο δυναμόμετρο; (video)


Η AMS Performance φτάνει το Nissan Z στα άκρα, με το ιαπωνικό μοντέλο να φτάνει τα 458 PS και τα 709 Nm στο δυναμόμετρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AMS PERFORMANCE
  • 4/9/2022

Η AMS Performance, εταιρεία tuning που έχει την έδρα της στο Σικάγο, δημιούργησε ήδη ένα ECU tuning πρόγραμμα για το Nissan Z του 2023, πριν καν αυτό φτάσει στα χέρια των αγοραστών του, αποδεικνύοντας την υπερδύναμή του και αυξάνοντάς την στα 458 PS και 709 Nm.

Τα αυτοκίνητα JDM δεν είναι άγνωστα στην αμερικανική εταιρεία καθώς οι μηχανικοί της ομάδας είναι γνωστοί για τη δημιουργία κάποιων από τα πιο ισχυρά Nissan GT-R που έχουν κυκλοφορήσει δημόσια. Μαζί με την EcuTek, η AMS Performance είχε ήδη ασχοληθεί με τον κινητήρα του Nissan Z, πολύ πριν κυκλοφορήσει το μοντέλο.

Πρόκειται για έναν V6 διπλό τούρμπο κινητήρα χωρητικότητας 3.0 L, ονόματι VR30, που χρησιμοποιούνταν από την Infiniti σε πολλά μοντέλα, γεγονός που έδωσε προβάδισμα στην AMS, δίνοντας στο ιαπωνικό Z επιπλέον ισχύ και ροπή.

Το «μαμά» μοντέλο, με τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, αποδίδει 405 PS στις 6.400 rpm και 474 Nm ροπής, στις 1.600 - 5.600 rpm. Μετά το tuning που δέχτηκε από την AMS Performance, το Z παρουσίασε 452 PS και 709 Nm

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το video του YouTuber savagegeese, ο οποίος εμπιστεύτηκε το κλασικό Nissan Z του στην AMS Performance, που «χάρισε» στο αυτοκίνητό του 81 PS ισχύος και τον εντυπωσιακό αριθμό των 218 Nm ροπής επιπλέον. Το όχημα δέθηκε στο δυναμόμετρο, με την AMS να τοποθετεί επίσης μία νέα εξάτμιση και καύσιμο υψηλών οκτανίων, δηλώνοντας ότι οι αριθμοί που παρήγαγε ενδεχομένως να μην είναι οι τελικοί, σκοπεύοντας να πάρουν μέχρι και την τελευταία «σταγόνα» δύναμης που έχει να δώσει το Nissan Z.