Τι κρύβει το Mark Zero Concept;


Στις αρχές Μαρτίου και στην Γενεύη τα φώτα της δημοσιότητας θα λουστεί το πρώτο δείγμα γραφής του γιου του Ferdinand Piëch.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/2/2019

Το δικό του στίγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να δημιουργήσει ο γιος του Ferdinand Piëch μέσα από την εταιρία Piech και το πρώτο αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει. Πρόκειται για το Zero Concept, ένα σπορ κουπέ υψηλών επιδόσεων που αποσπά μόνο κολακευτικά σχόλια χάρη στην ρετρό προσέγγιση που μόνο πετυχημένη μπορείς να την πεις ακόμη και βλέποντας τα πρώτα teaser σκίτσα.

Το Mark Zero είναι καθαρά ηλεκτρικό δίνοντας μια κατεύθυνση προς τα που θα κινηθεί η νεοσύστατη εταιρία. Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρχει η μελέτη ώστε η πλατφόρμα να μπορεί να φιλοξενήσει τόσο συμβατικά όσο και plug-in υβριδικά συστήματα πρόωσης.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία αλά η πλατφόρμα θα είναι λογικά πισωκίνητη με την αυτονομία να φτάνει τα 500 km στον κύκλο WLTP. Οι σχεδιαστές έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στην μείωση του βάρους και στην συγκράτησή του κάτω από τα 1.800 kg. Η Piëch κάνει λόγο για ένα προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας και για αερόψυκτες μπαταρίες που παράλληλα θα φορτίζουν πάρα πολύ γρήγορα.