Τι κρύβεται πίσω από το Mercedes Simplex Concept;


H γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα, στη Νίκαια της Γαλλίας, το περίεργο concept που βλέπετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/9/2019

Με αυτό το περίεργο concept που παραπέμπει σε έργο τέχνης (άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως προορίζεται για την εκδήλωση Design Essentials) η Mercedes-Benz τιμά το παρελθόν της και ένα από τα πιο ιστορικά της μοντέλα. Και αφανή κατά μία έννοια...

Το τιμώμενο μοντέλο είναι το Mercedes 35 S που είχε παρουσιαστεί πριν από 118 χρόνια από την Daimler-Motoren-Gesellschaft, όπως ήταν η ονομασία της εταιρίας που άλλαξε σε Mercedes-Benz το 1936.

Σε αντίθεση με άλλα αγωνιστικά που είχαν σχεδίαση άμαξας, το 35 S είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με την χαμηλή του σχεδίαση, την μεγάλη μάσκα μπροστά για το ψυγείο και τη ελαφριά του κατασκευή. Το μοτέρ μόνο ζύγιζε 230 kg.

Όλα αυτά έφταναν για να κυριαρχήσει στους αγώνες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και το 35 S να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο σύγχρονης (για την εποχή) σχεδίασης αγωνιστικό. Το αρχέτυπο 35 S έφτανε την τελική των 75 km/h (έως τα 90 km/h η light έκδοση) με κινητήρια δύναμη έναν τετρακύλινδρο των 5,9 lt που απέδιδε μόλις 35 PS στις 1.000 rpm.