Tι μαρτυρά το νέο teaser για το Z Proto της Nissan;


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο διάδοχος του 370Ζ, στην πρωτότυπη μορφή του ως Ζ Proto, θα παρουσιαστεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: NISSAN / YOUTUBE
  • 7/9/2020

Η είδηση είχε επιβεβαιωθεί από το πρώτο teaser βίντεο της Nissan όπου έδειχνε την οικογένεια Ζ, από το Fairlady Ζ μέχρι το 370Ζ, σε μια βόλτα στην πίστα. Μάλιστα οι Ιάπωνες έκαναν αναφορά για το νέο τους σπορ μοντέλο με την ονομασία Z Proto και ίσως αυτή να αφορά ένα concept που θα προηγηθεί του τελικού αυτοκινήτου που θα περάσει στην παραγωγή μέσα στο επόμενο έτος.

Προς το παρόν η νέα πληροφορία που μας δίνεται στο νέο teaser βίντεο έχει να κάνει με το εσωτερικό του αυτοκινήτου και με τον οδηγό να πιάνει τον επιλογέα ταχυτήτων. Αυτόματα το συγκεκριμένο πλάνο πυροδοτεί εικασίες γύρω από ένα μηχανικό κιβώτιο. Διότι ποιος ο λόγος να μας δείχνουν οι Ιάπωνες τον επιλογέα από την στιγμή που στο 370Ζ υπήρχε μόνο αυτόματη έκδοση;

Προφανώς η Nissan να προσφέρει μια pure έκδοση με μηχανικό κιβώτιο για μάξιμουμ οδηγική απόλαυση, κάτι που έχει κάνει και η BMW στις νέες M3/ M4. Εννοείται πως θα υπάρχει και έκδοση με αυτόματο κιβώτιο (πιθανότατα με εννέα σχέσεις) για όσους προτιμούν αυτή την λύση μιας και κάτω από το καπό πιθανότατα θα υπάρχει ένας twin-turbo V6 που θα αποδίδει περίπου 400 PS. Πάντα στον πίσω άξονα.