Τι νέο έφερε μαζί του το Nissan Ariya;


Οι Ιάπωνες ποντάρουν πολλά στο δεύτερο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο χαράσσοντας μια νέα εποχή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: NISSAN
  • 16/7/2020

Στο πλαίσιο αυτή της εποχής που φέρνει το πλήρως ηλεκτρικό Ariya η Nissan ανακοίνωσε και το νέο της λογότυπο. Όπως μπορούμε να δούμε το σχέδιο του νέου σήματος έχει μια πιο ξεκάθαρη γραφή της επωνυμίας της εταιρίας και με μια πιο απέριττη άποψη που συνάδει με το πνεύμα της ηλεκτροκίνησης.

Με το νέο λογότυπο η Nissan θέλει να σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο που διανοίγεται μπροστά της και να αφήσει πίσω της το σκάνδαλο και τους κραδασμούς που έφερε η υπόθεση του Carlos Ghosn μέσα στον όμιλο με την Renault.

Στο εξής κάθε ανανεωμένο ή νέο μοντέλο που θα παρουσιάζει η Nissan θα έχει το νέο της σήμα. Η Helen Perry, επικεφαλής των EV της Nissan Ευρώπης, δήλωσε στο βρετανικό Autocar πως «…δεν είναι τυχαίο ότι η εμφάνιση του νέου μας λογότυπου γίνεται ταυτόχρονα με την παρουσίαση του Ariya. Αυτή είναι πραγματικά η στιγμή της αλλαγής και μια νέα εποχή για τη Nissan».

Εδώ να πούμε πως αρκετοί κατασκευαστές έχουν τελευταία φρεσκάρει τα σήματα τους ως μια ένδειξη προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Πέρυσι η Volkswagen παρουσίασε με το ID.3 το νέο της λογότυπο για να ξεφύγει από την σκιά του dieselgate. Η BMW έχει ένα νέο δισδιάστατο σήμα, ενώ ακόμη πιο πρόσφατα η Opel παρουσίασε τ νέο της λογότυπο με το νέο Mokka. Ώρα αλλαγής, λοιπόν…