Τι οδήγησε στον θάνατο την ταχύτερη γυναίκα του κόσμου;


Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα των ερευνών που ακολούθησαν το δυστύχημα το οποίο στέρησε τη ζωή της Jessi Combs.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/11/2019

Στις 27 Αυγούστου του 2019 η Jessi Combs βρέθηκε για μια ακόμα φορά στην έρημο του Alvord, στο Oregon των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με έναν και μόνο σκοπό. Να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας που η ίδια «κρατούσε» από το 2015.

Βέβαια η προσπάθεια αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία, καθώς τη στιγμή που το πυραυλοκίνητο όχημα των 55.000 ίππων είχε αναπτύξει την ταχύτητα των 550 μιλίων ανά ώρα (885 χλμ./ώρα) επήλθε η καταστροφή η οποία στέρησε τη ζωή της 39χρονης Jessi Combs.

Σχεδόν δύο μήνες μετά, οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της έρευνας που ακολούθησε του δυστυχήματος, φωτίζοντας τα αίτια που το προκάλεσαν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση των εμπειρογνωμόνων η κατάρρευση του μπροστινού τροχού ήταν εκείνη που οδήγησε στον θάνατο την Jessy Combs, ο οποίος επήλθε εξαιτίας ενός τραύματος από αμβλύ αντικείμενο πριν το πυραυλοκίνητο όχημα τυλιχθεί στις φλόγες.

Μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι την κατάρρευση του μπροστινού τροχού την προκάλεσε κάποιο αντικείμενο με το οποίο ήρθε σε επαφή τη στιγμή που είχε αναπτύξει την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 885 χλμ./ώρα.

Η Jessi Combs δεν κατάφερε στις 27 Αυγούστου να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας, παραμένει ακόμα και σήμερα όμως η ταχύτερη γυναίκα πάνω σε τέσσερις τροχούς.