Τι σχέση έχει η υποβρύχια Lotus Esprit με το Tesla Cybertruck;


Ο ίδιος ο Elon Musk αποκάλυψε πως πηγή έμπνευσης για την σχεδίαση του αμφιλεγόμενου pick-up ήταν η μεταποιημένη Lotus του πράκτορα 007.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/12/2019

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε την ιστορία της υποβρύχιας Lotus Esprit που πρωταγωνίστησε στην ταινία The Spy Who Loved Me του James Bond τότε να σας την θυμίσουμε. Πρόκειται για την επική λευκή μεταποιημένη Lotus που σε μία σκηνή καταδίωξης είχε βουτήξει στην θάλασσα και αφού είχε μεταμορφωθεί σε υποβρύχιο. Όλα αυτά με τον Roger Moore στο ρόλο του πράκτορα 007.

Όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα η Lotus ήταν ξεχασμένη σε μια αποθήκη στη Νέα Υόρκη. Σε πλειστηριασμό που έγινε το 1989 ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αγόρασε σε κοντέινερ δίχως να γνωρίζει τον θησαυρό που έκρυβε μέσα. Η αγορά τότε είχε γίνει για 100 δολάρια.

Το 2013 η υποβρύχια Esprit απέκτησε νέο ιδιοκτήτη ο οποίος κατέβαλε 997.000 δολάρια για να την αποκτήσει. Είχε μεγάλη τρέλα με τον James Bond και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν ήταν άλλος από τον Elon Musk ο οποίος είχε σκοπό να κάνει λειτουργική και ηλεκτρική την υποβρύχια Esprit. Κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό αν το έκανε. Πάντως αυτό που κατάφερε με το Cybertruck είναι να ασχολούνται σχεδόν όλοι με το νέο μοντέλο της Tesla.