Τι θα έχει και τι δεν θα έχει το νέο VW Golf R;


Σε μερικούς μήνες, η Volkswagen θα παρουσιάσει την όγδοη γενιά του Golf και λίγο αργότερα την κορυφαία  έκδοσή του, το Golf R..

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/5/2019

Στο τμήμα R της VW ηγείται ο Jost Capito που έχει μακρά ιστορία με τη Ford και τις σχετικές σπορ εκδόσεις, μέχρι και το τελευταίο RS. Μιλώντας στο βρετανικό «Top Gear», ο επικεφαλής του τμήματος VW R, αποκάλυψε πως ένα σύστημα όπως το «Drift Mode» μπορεί να ταιριάζει σε αυτοκίνητα όπως το Ford Focus RS αλλά όχι στο Golf.

«Το Focus RS είναι προσανατολισμένο πάνω απ’ όλα για διασκέδαση. Η λειτουργία "Drift" είναι μια ελεύθερη τεχνολογία που προέρχεται από τα συστήματα μετάδοσης που χρησιμοποιούν. Αλλά δεν είναι για εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν θα υιοθετηθεί μια λύση ενεργητικής τετραδιεύθυνσης για ακόμη καλύτερο κράτημα (επιλογή την οποία έχουν κάνει οι άνθρωποι της Renault για το Megane R.S.), ο Capito ήταν και εδώ αρνητικός, λέγοντας πως ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι απαραίτητο για ένα σπορ μοντέλο στο μέγεθος του Golf R. Επίσης, είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη σπορ έκδοση του νέου μοντέλου της Volkswagen δεν θα έχει υβριδική τεχνολογία αλλά έναν κλασικό δίλιτρο TSI με ισχύ περίπου στα 300 PS.