Τι θα κάνει με το Vision-S η Sony;


Η Sony έχει στη διάθεσή της το concept του Vision-S, αλλά ακόμα δεν ξέρει τι να κάνει με αυτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 14/9/2021

Το Vision-S Concept παρουσιάστηκε από τη Sony στην CES, τον Ιανουάριο του 2020. Αποτελεί ένα πλήρως λειτουργικό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που ακόμα δεν έχει μπει στην παραγωγή.

Κι αυτό, γιατί στόχος της εταιρείας ήταν να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο ως ένα «εργαστήριο» για τη δοκιμή νέων τεχνολογιών, και δεν είχε πρόθεση να το διαθέσει στο κοινό.

Τους τελευταίους 18 μήνες, οι Ιάπωνες συνεχίζουν να δοκιμάζουν το concept car, με τον αντιπρόεδρο της Sony, Izumi Kawanishi, να μιλά στο Auto News και να αναφέρει πως ούτε η ίδια η εταιρεία δεν είναι σίγουρη τι ακριβώς θα κάνει με το αυτοκίνητο:

«Δεν έχουμε ένα σαφές πλάνο εν προκειμένω, γιατί τώρα είμαστε στη φάση έρευνας και εξέλιξης. Πρέπει να εξετάσουμε πώς σκοπεύουμε να συνεισφέρουμε στον τομέα της αυτοκίνησης.»

Σύμφωνα με τον Kawanishi, στόχος της Sony είναι να μετατρέψει τα μελλοντικά αυτοκίνητα σε... κινούμενα σαλόνια, προωθώντας επί της ουσίας της αυτόνομη οδήγηση.

«Έχουμε πολύ περιεχόμενο να προσφέρουμε - ταινίες, μουσική, gaming - και θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε στο συγκεκριμένο όχημα,» συνέχισε.

«Για να το καταφέρουμε αυτό, θα πρέπει να καταλάβουμε πώς θα μπορέσουμε να χτίσουμε το σωστό σύστημα ψυχαγωγίας μέσα στην καμπίνα.»

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο της Sony εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 200 kW (268 ίπποι) οι οποίοι του επιτρέπουν να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Ένα από τα τεχνολογικά highlight του Vision S είναι οι συνολικά 33 σένσορες με τους οποίους εξοπλίζεται και του χαρίζουν μια πλήρη εικόνα για το περιβάλλον στο οποίο κινείται και ενδεχομένως την ικανότητα να καλύπτει αποστάσεις χωρίς τη συμβολή του οδηγού.