Τι θα κατασκευάζει η Tesla στην Κίνα;


Τις θετικές εξελίξεις με το τελευταίο και πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο θέλει να συνεχίσει η αμερικανική αγορά βάζοντας πλώρη για την Κίνα.

  • 29/10/2018

Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα για την Tesla μιας η κινεζική είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο. Εκεί η καλιφορνέζικη εταιρία σκοπεύει να χτίσει το επόμενο της Gigafactory για να ξεκινήσει και εκεί την παραγωγή τόσο του Model 3 όσο και του Model Y. Σύμφωνα με ανεπίσημη τοποθέτηση που έκανε στέλεχος της Tesla στο Reuters η ετήσια παραγωγή θα είναι στις 250.000 μονάδες και στόχος είναι να παράγονται στην Κίνα βασικά μοντέλα της εταιρίας που θα αυξήσουν τον τζίρο της.

Στους ειδικούς δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός αυτό αφού η παραγωγή των Model 3 και Model Y στην Κίνα θα βοηθήσει την εταιρία να αποφύγει την υψηλή φορολογία που έχει θέσει η αμερικανική κυβέρνηση για τα εισαγόμενα προϊόντα. Όσο για τις ΗΠΑ υπάρχει ήδη το βασικό εργοστάσιο της εταιρίας στη Νεβάδα.

Το Model Y δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί παρά μόνο ένα teaser τον Ιούνιο. Πάντως θεωρείται βέβαιο πως το επερχόμενο crossover της Tesla θα βασίζεται στο πάτωμα του Model 3 και πως θα έχει πόρτες που θα ανοίγουν κάθετα όπως στο Model X. Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο Elon Musk έως τώρα το Model Y θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2019 και θα μπει στην παραγωγή αρχές 2020.