Τι θα λέγατε για ένα VW Scirocco βασισμένο στο νέο Golf;


Η κατάργηση του Scirocco από την γκάμα της VW έχει αφήσει μεγάλο κενό στους φίλους της εταιρίας που δεν σταματούν να ονειρεύονται την επιστροφή ενός προσιτού κουπέ στην αγορά.

  • 11/4/2020

Μπορεί το Scirocco να σταμάτησε να παράγεται το 2017 (είχε παρουσιαστεί το 2008), όμως αποδεικνύεται η επίδραση που είχε στην αγορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις πραγματικές του πωλήσεις. Και οι φίλοι της εταιρίας (και όχι μόνο) συχνά-πυκνά κάνουν λόγο για την επιστροφή μιας πιο σπορ εκδοχής του Golf είτε σε μορφή κουπέ αμαξώματος είτε σε ένα πιο "ανήσυχο" τρίθυρο μοντέλο.

Με την νέα, όγδοη, γενιά του Golf να έχει βγει ήδη στην αγορά, ξεκίνησε και πάλι ένας νέος γύρος φημολογίας σχετικά με την επιστροφή του Scirocco. Kαι ένας σχεδιαστής ονόματι KleberSilva έδωσε στην δημοσιότητα κάποιες εικόνες για το πως σύμφωνα με την δική του εκτίμηση θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο μοντέλο, αν και εφόσον η VW αποφάσιζε να ξαναμπεί στην συγκεκριμένη κατηγορία. 

Όπως βλέπουμε διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος από την σχεδιαστική άποψη του νέου Golf δίνοντας στο πίσω μέρος ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα και βέβαια τρεις πόρτες. Το εσωτερικό θα διατηρεί και αυτό τα βασικά στοιχεία του Golf, όμως θα έχει ένα σαφώς πιο σπορτίφ περιεχόμενο, και αρκετές λεπτομέρειες που θα δίνουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο μοντέλο.

Στα μηχανικά μέρη δεν θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, τουλάχιστον στην βασική αρχιτεκτονική, παρά μόνο σε κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις ώστε να γίνει πιο σπορτίφ. Και οι κινητήρες θα είναι από την  υπάρχουσα γκάμα, με βάση τον κινητήρα του GTi με τα 245 άλογα.

Όλα αυτά βέβαια είναι πολύ όμορφα στην θεωρία, όμως η αλήθεια της αγοράς είναι ότι τα τρίθυρα μοντέλα και γενικώς τα κουπέ έχουν μία πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, με την VW να έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα έχει μόνο πεντάθυρο το Golf MK8.

Όμως τίποτα δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε πολύ δε περισσότερο όταν η γενικότερη πίεση για την επιστροφή του Scirocco στην γκάμα της εταιρίας είναι μεγάλη και από πολλές πλευρές.

Renderings: KleberSilva