Τί θα λέγατε για μία αναγέννηση του Fiat Coupe;


Το αξέχαστο Fiat Coupe έγραψε ιστορία στην δεκαετία του 1990 και πολλοί φίλοι της Ιταλικής μάρκας θα ήθελαν να το ξαναδούν να κυκλοφορεί στους δρόμους.

  • 18/4/2020

Θυμάστε το Fiat Coupe; To αυτοκίνητο που πολλοί είχαν ονομάσει μικρή Ferrari και που στην δεκαετία του 90 έγραψε μία από τις πιο ωραίες σελίδες στην ιστορία της Fiat. 

H παραγωγή του είχε ξεκινήσει το 1993 και ήταν δημιούργημα του μετέπειτα διάσημου Chris Bangle σε ότι αφορά το υπέροχο αμάξωμα και του στούντιο Pininfarina στο σαλόνι. 

Kατασκευάστηκαν 72.000 μονάδες μέχρι η Fiat να το βγάλει από την παραγωγή το 2000 και έκτοτε να μην έχει υπάρξει η διάδοχη κατάσταση. Κάτι που πολύ στεναχωρεί τους φίλους της εταιρίας, με έναν γνωστό Ιταλό σχεδιαστή, ονόματι Gaspare Conticelli να αναλαμβάνει να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς.

Στα σκίτσα που βλέπουμε είναι η πρόταση του Conticelli για ένα Fiat Coupe για την δεκαετία του 2020. Το ονομάζει Fiat Coupe Tribute και όπως βλέπουμε διατηρεί μία εμφανή σχεδιαστική συγγένεια με το δημιούργημα του Bangle, αλλά με νέα και πιο μοντέρνα στοιχεία, όπως τα LED φώτα εμπρός και πίσω. 

Η βασική γραμμή του σχεδίου θυμίζει πολύ εκείνο το παλιό Coupe αν και είναι πιο φαρδύ και με πιο επιθετικές γραμμές. Σε ότι αφορά τον κινητήρα, υποθέτουμε ότι η έκδοση του 1.4 turbo με τα 180 άλογα θα ήταν ότι έπρεπε, ενώ θα μπορούσε να είναι και κάποιας μορφής ηλεκτρικό. Το θέμα βεβαίως είναι να αποφασίσει η Fiat να φτιάξει και πάλι κάτι τόσο τολμηρό, πράγμα που είναι διακαής πόθος των φίλων της αυτοκίνησης σε όλο τον πλανήτη.