Tι θα λέγατε για μία νέα Supra αλά Fast and the Furious;


Η Τoyota Supra (η "γνήσια"...) έγραψε πραγματική ιστορία στους δρόμους αλλά και μέσα από την ταινία Fast And The Furious. Kαι κάποιος προσπαθεί να αναστήσει το πνεύμα της και στη νέα γενιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/11/2019

Πίσω στο μακρινό 2001 μία χαμηλού κόστους ταινία (μόλις 38 εκατ. δολάρια ο προϋπολογισμός) έγινε τεράστια επιτυχία και έπιασε το πνεύμα των φίλων του αυτοκινήτου. To Fast And Furious είναι πλέον μία μεγάλη ιστορία για το Hollywood αφού ακολούθησαν μια σειρά από sequels που άλλα άρεσαν άλλα ξέφυγαν εντελώς από τον αρχικό μύθο (όπως το τελευταίο).

Για τους ρομαντικούς πάντως, η πρώτη ταινία ήταν και η πιο αυθεντική. Και το πιο αυθεντικό αυτοκίνητο εκείνης της ταινίας ήταν η Toyota Supra που οδηγούσε ο αδικοχαμένος Paul Walker. Σε χρώμα πορτοκαλί και με πολλά αυτοκόλλητα στο αμάξωμά της.

Ένας γραφίστας και καλός μάστορας του Illustrator μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι η σημερινή Supra-BMW αν ακολουθούσε το πνεύμα εκείνης της εποχής. Στο σχέδιο που έφτιαξε έχει δανειστεί το εμπρός μέρος της κλασικής Supra, διατηρώντας τα LED φώτα της σημερινής, αλλά προσθέτοντας μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και αλλάζοντας το σχήμα των προφυλακτήρων ώστε να θυμίζουν λίγο 90's.

Προφανώς και δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γραφικά στο αμάξωμα, η εισαγωγή αέρα στο καπό, οι ζάντες εποχής και η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Αυτό που λείπει -και μάλλον είναι και η μεγαλύτερη απουσία- είναι ο κινητήρας, εκείνο το πραγματικό διαμάντι ο 2JZ, που πλέον ανήκει στο πάνθεον των μεγάλων στιγμών της αυτοκίνησης.