Τι το αξιοθαύμαστο έχει το Zenvo TSR-S; (video)


Προσέξτε την εικόνα και θα δείτε στο πίσω μέρος την περίεργη θέση της πλήρους αεροδυναμικής πτέρυγας στο πίσω μέρος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/5/2018

Η αλήθεια είναι πως είχαμε καιρό να δούμε ένα αεροδυναμικό βοήθημα με τόσο μεγάλο ενεργητικό βαθμό. Και αυτό διότι η πτέρυγα στο Zenvo TSR-S δεν μεταβάλλει απλά την γωνία της κατά μερικές μοίρες ως προς τον οριζόντιο άξονα, αλλά όπως θα δείτε στο βίντεο στις στροφές «γονατίζει» για να προσφέρει μάξιμουμ downforce!

Τώρα, αν η πλήρως ενεργητική πτέρυγα λειτουργεί στην πράξη, λογικά κάτι θα προσφέρει σε κάθετο αεροδυναμικό φορτίο ώστε το δανέζικο supercar με τον V8 των 5,8 lt και των συνολικά 1.193 PS (αυτή είναι η μέγιστη ισχύς, η νορμάλ έκδοση ξεκινά από 710 PS) να βεντουζάρει στην άσφαλτο. Εδώ να πούμε πως η Zenvo δίνει ένα απόβαρο στα 1.495 kg με την διαδικασία του 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 sec, τα 200 km/h σε 6,8 sec και η τελική ταχύτητά να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 325 km/h.

Πάντως, βλέποντας το Zenvo να στρίβει στην πίστα αξίζει να παρατηρήσετε πως η αεροτομή γέρνει στις στροφές προς την αντίθετη κατεύθυνση από ότι στρίβει το TSR-S για να σταθεροποιήσει περισσότερο το πίσω μέρος. Αλήθεια, θεωρείτε πως ένα τέτοιο ενεργητικό βοήθημα στην Formula 1 θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο θέαμα;