Τι το ενδιαφέρον αλλάζει στην Cadillac;


Παράλληλα με το λανσάρισμα της νέας CT5 το ενδιαφέρον στην Cadillac είναι πως αλλάζει την ονοματολογία των μοντέλων της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/3/2019

Πρόσφατα η Cadillac παρουσίασε ένα μεσαίο οικογενειακό sedan που αντικαθιστά τα ATS και CTS και που θα τοποθετείται κάτω από το CT6. Προφανώς και το νέο μοντέλο της αμερικανικής εταιρίας να έχει «τοπικό» ενδιαφέρον και ίσως περιορισμένο μιας και η αγορά πλέον ανήκει στα όλο και πιο δημοφιλή SUV. To νέο CT5 θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη Νέα Υόρκη.

Παρόλο που η Cadillac είναι μια εταιρία με ελάχιστο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον αυτό που έχει μια πολύ μεγάλη βάση είναι η πρόσθετη ονοματολογία των μοντέλων της. Συγκεκριμένα, από το 2020 η αμερικανική εταιρία θα σηματοδοτεί όλες τις εκδόσεις των μοντέλων της με τρία ψηφία που θα αντιστοιχούν στην ροπή τους. Τόσο στις συμβατικές εκδόσεις όσο και στις ηλεκτροϋβριδικές.

Η Cadillac XT6 είναι το πρώτο μοντέλο αυτή της λογικής. Για παράδειγμα, στο πίσω μέρος της έκδοσης “3.6L” δεν υπάρχουν αυτά τα διακριτικά αλλά το “367” που αντιστοιχεί στην ροπή. Το XT4 με το δίλιτρο μοτέρ φέρει τα διακριτικά “350T” όπου το T προκύπτει από το turbo. Ακόμη και έτσι μεγάλη εντύπωση προκαλεί η επιλογή των Nm αφού παραδοσιακά η General Motors μετρούσε την ροπή σε “λιμπρόποδα” (lb/ft).