Τι τρέχει με το αυτοκίνητο της Xiaomi;


Πληροφορίες, διαψεύσεις και ημερομηνίες, τοποθετούν το αυτοκίνητο της Xiaomi πιο κοντά στη γραμμή παραγωγής.

  • 30/3/2021

Όπως με την Apple, έτσι και με την Xiaomi κυκλοφορούν φήμες ότι αναπτύσσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πρόσφατες αναφορές λένε πως η κινέζικη εταιρία έχει ήδη βρει συνεργάτη για την κατασκευή του αυτοκινήτου.

Η Xiaomi είναι πιθανό να συνεργαστεί με την Great Wall Motors και αν όλα πάνε βάσει σχεδίου το αυτοκίνητο της Xiaomi θα έρθει πιο σύντομα απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

Με άλλα λόγια, το  αυτοκίνητο της κινέζικης φίρμας θα περάσει στην παραγωγή το 2023, ενώ της Apple το 2024 με 2025.

Η Xiaomi, βέβαια, έσπευσε να διαψεύσει τις παραπάνω πληροφορίες, με τον αναπληρωτή διευθυντή, Xu Jieyun, να αναφέρει σε μια ανάρτηση του «όλα αυτά είναι παραπληροφόρηση και εντελώς αβάσιμα».

Όμως η ανάρτηση αυτή σβήστηκε από τον ίδιο λίγη ώρα μετά, οπότε η αποκάλυψη για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi μπορεί να είναι πιο κοντά απ’ ότι περιμέναμε.

Προηγούμενες αναφορές έχουν δείξει πως η αποκάλυψη του αυτοκινήτου αυτού θα γίνει τον Απρίλιο του 2021, άρα θεωρητικά είμαστε λίγες μέρες πριν το μεγάλο γεγονός για τον κόσμο της τεχνολογίας και του αυτοκινήτου.

Η Xiaomi έχει αρχίσει ήδη τις προσλήψεις για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου. Απ’ ότι φαίνεται η κινέζικη εταιρία θα ασχοληθεί με το λογισμικό του αυτοκινήτου, ενώ η Great Wall Motors θα ασχοληθεί με το κατασκευαστικό κομμάτι.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.