Τιμή έκπληξη για το Skoda Enyaq iV στη Γερμανία


Με μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 55 kW και απόδοση 148 ίππων, το Skoda Enyaq iV 50 αποτελεί μια εξαιρετικά προσιτή λύση τουλάχιστον για τη γερμανική αγορά.

  • 8/3/2021

To Skoda Enyaq iV δεν αποτελεί μια από τις πλέον ολοκληρωμένες λύσεις στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων SUV αλλά και μία από τις πλέον προσιτές.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το κόστος απόκτησής του στη γερμανική αγορά όπου και διατίθεται, σε διαφορετικές εκδόσεις ισχύος και αυτονομίας.

Η βασική έκδοση του ηλεκτροκίνητο Skoda Enyaq iV εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 55 kWh καθώς και με έναν ηλεκτροκινητήρα -τοποθετημένο στον πίσω/κινητήριο άξονα- απόδοσης 148 ίππων.

Η αυτονομία της συγκεκριμένης έκδοση φτάνει τα 362 χιλιόμετρα, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται στοιχεία όπως οι ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, ο διζωνικός κλιματισμός, το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών.

Τον κατάλογο εξοπλισμού του τσεχικού SUV των 4,65 μέτρων συμπληρώνουν οι σύγχρονες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο προφίλ ακόμα και στην έκδοση που τιτλοφορείται ως βασική.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο σχετίζεται με την τιμή του αυτοκινήτου, η οποία ξεκινά από τα 33.800 ευρώ, ενώ αν συνυπολογίσει κανείς την κρατική επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση και την έκπτωση που προσφέρει η ίδια η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, η τιμή του Skoda Enyaq iV 50 περιορίζεται στα 24.230 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια πετρελαιοκίνητη έκδοση του αντίστοιχου μεγέθους Skoda Kodiaq, θα χρειαστεί κανείς να καταβάλλει το ποσό των 29.990 ευρώ ή αν προτιμάτε να πληρώσει σχεδόν 5.000 ευρώ περισσότερα.