Την απόλυση 10.000 εργαζομένων εξετάζει η BMW


ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ BMW ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10.000 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

  • 20/6/2020

Μπορεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν αρχίσει και πάλι την παραγωγική διαδικασία των οχημάτων τους ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχουν περάσει. Τώρα είναι η περίοδος αποτίμησης της κατάστασης και της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας αυτής. 

Στην BMW, προσπαθούν να βρουν ένα σχέδιο το οποίο να εξομαλύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την οικονομική ζημιά για την εταιρεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα, στέλεχος της γερμανικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι αναζητείται τρόπος για να απολυθούν τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενοι σε αυτή. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να ληφθούν μέτρα για να μειωθεί το εργατικό δυναμικό για να μειωθεί αντίστοιχα και το κόστος.

Σύμφωνα με όσα είπε το στέλεχος της BMW αυτή είναι η ύστατη λύση για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της και ότι γίνονται συνομιλίες με εκπροσώπους των εργαζομένων ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να δοθούν κίνητρα για εθελούσια αποχώρηση, αλλά και όσο το δυνατόν υψηλότερη αποζημίωση σε όσους χάσουν τη δουλειά τους.