Την επόμενη γενιά iDrive ανακοίνωσε η BMW στη CES


Συμπληρώνοντας φέτος τα 20 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του iDrive, στην Ε65 Σειρά 7, η BMW κάνει το επόμενο βήμα στα συστήματα πληροφοριών και ψυχαγωγίας.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 11/1/2021

Τελικά δεν ήταν μόνο η Mercedes-Benz με το MBUX Hyperscreen, που έκανε ποδαρικό τη νέα χρονιά στα infotainment. Στα πλαίσια της CES -της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Las Vegas- και η BMW αποκάλυψε την επόμενη γενιά του συστήματος iDrive.

«Η επόμενη γενιά BMW iDrive έχει δημιουργηθεί για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ενός έξυπνα διασυνδεδεμένου οχήματος πιο εκτεταμένα από ποτέ και έτσι να κάνει την εμπειρία κινητικότητας ακόμα πιο ασφαλή, ακόμη πιο άνετη και βολική και ακόμη πιο πλούσια σε ποικιλία». Αυτή, χοντρικά, είναι η τοποθέτηση της Βαυαρικής φίρμας, αναφορικά με το νέο της δημιούργημα.

Και βέβαια, δεν είναι μόνο η ηλεκτρονική ολοκλήρωση. Είναι και η σχεδιαστική λογική που ακολουθεί, στα πρότυπα και άλλων κατασκευαστών, με τον ενιαίο ψηφιακό «τοίχο». Μία μεγάλη, τετραγωνισμένη και ελαφρά κυρτή επιφάνεια που φιλοξενεί δύο χορταστικές οθόνες, μία για τον πίνακα οργάνων και άλλη μία για το infotainment. Ενδιαφέρουσα πινελιά αποτελεί και ο κρυστάλλινος περιστροφικός διακόπτης, στη βάση της κεντρικής κονσόλας, που διατηρεί την εργονομία των παλαιότερων αλλά δείχνει πιο εντυπωσιακός (θυμίζοντας κάτι από Volvo).

Η BMW υπόσχεται ένα αναβαθμισμένο και πιο εύχρηστο user interface, καθώς επίσης περισσότερες λειτουργίες και περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες για τον οδηγό και τους επιβάτες. Μερικές από αυτές θα είναι η δυνατότητα του αυτοκινήτου να επικοινωνεί με άλλες BMW στην περιοχή, ενημερώνοντας για τυχόν επικίνδυνα σημεία, καθώς και η ανάλυση της πιθανότητας να βρει κανείς θέση στάθμευσης, με βάση τον προορισμό του.