Η Mercedes-Benz αποκάλυψε την MBUX Hyperscreen! (βίντεο)


Μπορεί πριν λίγους μήνες η Mercedes-Benz να μας εντυπωσίασε με τη νέα γενιά infotainment που παρουσίασε στην S-Class, κρατούσε όμως έναν ακόμη άσσο στο μανίκι.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 8/1/2021

Και το όνομα αυτής, MBUX Hyperscreen! Μία τεράστια γυάλινη οθόνη-ταμπλό, που θα λανσαριστεί στην ηλεκτρική ναυαρχίδα της, EQS. Πρόκειται για μία ενιαία επιφάνεια από Gorilla glass, ώστε να είναι ανθεκτική σε κρούσεις, γρατζουνιές και κάθε είδους φθορά. Και μέσα σε αυτήν, η τεχνολογία απεικόνισης OLED υπόσχεται να θέσει νέα στάνταρ στα εσωτερικά αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει και ο επί κεφαλής σχεδίασης της Daimler, Gorden Wagener, «με το MBUX Hyperscreen, ένα όραμα σχεδιασμού γίνεται πραγματικότητα. Συγχωνεύουμε την τεχνολογία με το σχεδιασμό, με έναν συναρπαστικό τρόπο που προσφέρει στον πελάτη άνευ προηγουμένου ευκολία στη χρήση. Αγαπάμε την απλότητα, έχουμε φτάσει σε ένα νέο επίπεδο MBUX».

Οπτικά, η όλη επιφάνεια δεν αποτελείται από μία οθόνη αλλά από πολλές. Ο συνοδηγός για παράδειγμα έχει τη δική του οθόνη, η οποία μπορεί να παραμετροποιηθεί με βάση επτά διαφορετικά προφίλ. Αυτή μπορεί να του προσφέρει διάφορες επιλογές ψυχαγωγίας, είναι όμως αρκετά έξυπνη για να λειτουργεί μόνο όταν όντως επιβαίνει συνοδηγός στο αυτοκίνητο. Εάν σε αυτό βρίσκεται μόνο ο οδηγός τότε δεν επιτρέπει τίποτα που να μπορεί να του αποσπάσει την προσοχή και εμφανίζει κάποιο αδιάφορο μοτίβο.

Η εξέλιξη των γραφικών και του τρόπου λειτουργίας της MBUX Hyperscreen έχει γίνει με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Τα πάντα είναι έτσι δομημένα ώστε να μην επιβαρύνουν τον οδηγό αλλά, αντιθέτως, να τον εξυπηρετούν. Φυσικά, ο τελευταίο μπορεί να χειρίζεται έναν μεγάλο όγκο συστημάτων με φωνητικές εντολές, κάνοντας έτσι ακόμα καλύτερη την όλη εμπειρία. Όσο για το τεχνολογικό υπόβαθρο του όλου συστήματος, η Mercedes-Benz αναφέρει πως για να τρέχουν όλα όπως πρέπει, έχει τοποθετήσει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή, με 24 GB RAM και 46,6 GB/s memory bandwidth.

Διαβάστε επίσης: Το MBUX της επόμενης Mercedes-Benz S-Class