Tην Ολυμπιακή χρονιά 2024 το Παρίσι μπορεί να έχει ιπτάμενα ταξί


Οι θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι υπάρχει πιθανότητα να μετακινούνται και με αεροταξί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/6/2019

Στη γαλλική πρωτεύουσα εξετάζεται σοβαρά η προοπτική χρήσης ιπτάμενων ταξί, που θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για δρομολόγια πριν τη έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του 2024.

Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τη συνεργασία της Airbus με τον πάροχο υπηρεσιών μετακίνησης RATP Group με στόχο την εξέλιξη οχήματων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης για το Παρίσι.

Αξιοσημείωτο είναι πως η φημολογία αυτή εντάθηκε έπειτα από την ανακοίνωση της Uber σχετικά με την παροχή υπηρεσιών αεροταξί σε επιλεγμένες πόλεις στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Οι Γάλλοι θα εξετάσουν μεταξύ άλλων τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την ενσωμάτωση των αεροταξί στον αστικό ιστό, τη συντήρηση και φυσικά το σχεδιασμό και την παραγωγή τους.

Μάλιστα μια πρώτη χρήση τους θα μπορούσε να είναι από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle προς το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Διαδρομή που θα καλύπτεται φυσικά πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα λεωφορεία και το μετρό, αλλά και με σαφώς πιο μεγάλο κόστος.

Μάλιστα ο όμιλος ADP που διαχειρίζεται συνολικά 26 διεθνή αεροδρόμια ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός «αεροδρομίου» για τα αεροταξί, το οποίο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέσα σε μόλις 18 μήνες και με ένα κόστος γύρω στα 11,4 εκατομμύρια δολάρια.