Την υβριδική τεχνολογία ασπάζεται η νέα Porsche 911


Δύο υβριδικές εκδόσεις πρόκειται να αποκτήσει η νέα γενιά της Porsche 911, εκ των οποίων η μία θα προσφέρει και τη δυνατότητα φόρτισης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/12/2018

Ο κύβος ερρίφθη. Η νέα γενιά της Porsche 911 θα είναι η πρώτη στη μακρά ιστορία του μοντέλου που θα αποκτήσει υβριδικές εκδόσεις.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στον βρετανικό Τύπο ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι υβριδικές εκδόσεις του εμβληματικού sportscar δεν θα είναι μία αλλά δύο.

Η πρώτη θα εφοδιάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης, στο οποίο ο εναλλάκτης θα συμβάλλει στο έργο του κινητήρα εσωτερικής καύσης περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η δεύτερη θα έχει τη δυνατότητα φόρτισης και κάλυψης μερικών χιλιομέτρων με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, με το ηλεκτρικό μοτέρ να έχει πιο ενεργό ρόλο όχι μόνο στην κίνηση του αυτοκινήτου αλλά και στην επίτευξη των απαιτούμενων επιδόσεων.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον έως και το 2022 ώστε οι υβριδικές εκδόσεις της 911 να προστεθούν στην γκάμα της Porsche, η οποία μέχρι τότε θα έχει αποκτήσει και την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της, την περίφημη Taycan.