Tίτλοι τέλους για τον "Σκαραβαίο" της VW


H "καταιγίδα" των SUV φαίνεται ότι έχει αρκετές παράπλευρες απώλειες, μεταξύ των οποίων και το Beetle της VW.
 

  • 10/3/2018

Η σύγχρονη έκδοση του "Σκαραβαίου" που παρουσιάστηκε πριν 20 χρόνια φαίνεται ότι οδεύει προς κατάργηση, καθώς όπως όλα δείχνουν η VW δεν έχει κάποια σχέδια για συνέχιση της παρουσίας του.

Ο πρόεδρος του τμήματος R&D της εταιρίας, Frank Welsch, δήλωσε στην Γενεύη ότι: "Δύο-τρεις γενιές είναι αρκετές. Δεν μπορείς να έχεις πέντε γενιές ενός νέου πιο νέου πιο νέου Beetle". 

Πριν πάντως φθάσουμε σε αυτό το σημείο υπήρχε η φημολογία ότι θα συνέχιζε να υπάρχει, πάνω στην ΜΕΒ πλατφόρμα, και μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι θα εφοδιαζόταν με κάποιας μορφής ηλεκτρικό σύστημα.

Όπως και να έχει, η εταιρία δεν θα μείνει χωρίς κάποιο "νοσταλγικό" αυτοκίνητο στην γκάμα της, καθώς το επερχόμενο ID Buzz φαίνεται ότι θα αναλάβει αυτό τον ρόλο. 

Προς το παρόν, και μέχρι το τέλος της ζωής του, το Beetle κατασκευάζεται σε δύο εκδόχεις, την κανονική και την cabrio. H δεύτερη πάντως θα αντικατασταθεί από το ανοιχτό Τ-Roc Cabriolet που θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη χρονιά. Μάλιστα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει και τα υπόλοιπα ανοιχτά μοντέλα της εταιρίας, όπως το Golf Cabrio και το Eos.