Το 2022 η επόμενη γενιά του VW Amarok


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ AMAROK ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η VW, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΥ PICK-UP ΓΙΑ ΤΟ 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/9/2019

Τη θέση του στην γκάμα της VW πρόκειται να διατηρήσει το Amarok, το οποίο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα μοιράζεται στοιχεία από το best seller της κατηγορίας Ford Ranger.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λοιπόν, η εξέλιξη της επόμενης γενιάς του γερμανικού pick-up πρόκειται να αποτελέσει ένα από τα πρώτα πεδία συνεργασίας ανάμεσα στον όμιλο VW και την Ford, γεγονός που πρόκειται να δημιουργήσει τις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας σε μια κατηγορία αυτοκινήτων που δεν διακρίνεται για τα μεγέθη των πωλήσεών της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι άνθρωποι της VW, το νέο Amarok δεν πρόκειται να εξοπλιστεί με κάποιο υβριδικό σύστημα κίνησης, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο τον γνώριμο από το πρόσφατο παρελθόν σκληροτράχηλο χαρακτήρα του.

Αντιθέτως, είναι πολύ πιθανόν ο σημερινός V6 κινητήρας diesel που εξοπλίζει τις κορυφαίες εκδόσεις του να αντικατασταθεί από ένα επίσης εξακύλινδρο σύνολο 2,7 λίτρων που θα φέρει δύο υπερσυμπιεστές και την εξελικτική σφραγίδα της Ford.

Παράλληλα, η συνεργασία ανάμεσα στη Ford και την VW στην εξέλιξη του νέου Amarok ίσως αποτελέσει την αφορμή ώστε το γερμανικό pick-up να διασχίσει τον Ατλαντικό και να διατεθεί στις αγορές της Βόρειας Αμερικής.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη γενιά του Amarok δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2022, γεγονός που χαρίζει το απαιτούμενο χρόνο ώστε η VW και η Ford να διευρύνουν τη συνεργασία τους, αναζητώντας νέα πεδία.