To 2022 το SUV τσέπης της Jeep


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μικρότερο μοντέλο της Jeep θα μπει στην παραγωγή τον Ιούλιο του 2022, τοποθετώντας την αμερικανικη φίρμα στην κατηγορία των αστικών διαστάσεων SUV.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Kleber Silva
  • 1/3/2021

Το νέο μοντέλο της Jeep θα τοποθετείται κάτω από το Renegade και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy, στην Πολωνία. Ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσουν και τα αντίστοιχα SUV με τα σήματα των Fiat (τον Ιανουάριο του 2023) και Alfa Romeo (τον Ιούλιο του 2023), σύμφωνα με πρόσφατη είδηση του Automotive News Europe.

Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο της Jeep που θα βασιστεί στην πλατφόρμα της PSA μετά στην συγχώνευση του γαλλικού ομίλου με τον ιταλό-αμερικανικό FCA. Όσον αφορά και τα τρία SUV των Jeep, Fiat και Alfa Romeo, αυτά θα διαφοροποιούνται σχεδιαστικά, ενώ θα έχουν κοινά μηχανικά μέρη.

Επίσης, θα έχουν από μια ηλεκτρική έκδοση που θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, που ήδη χρησιμοποιείται σε διάφορα μοντέλα όπως είναι τα Peugeot 208 και Opel Corsa, τα Citroen C4 και DS 3 Crossback, τα Peugeot 2008 και Opel Mokka κ.α.

Σχετικά με τις συμβατικές εκδόσεις δεν γνωρίζουμε αν θα δούμε τους τρικύλινδρους 1.200άρηδες των Γάλλων (που είναι το πιο πιθανό σενάριο) ή των 1.000 cc/ 1.300 cc των Ιταλών. Ωστόσο, θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση με πίσω ηλεκτρικό μοτέρ και πιθανότατα υβριδικό plug-in σύστημα. Πιθανότατα και αυτό από την PSA.