Το 2025 η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Aston Martin


Σε συνέντευξή του στον βρετανικό Τύπο, ο κ. Tobias Moers, Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, αποκάλυψε τον δρόμο τον οποίο θα ακολουθήσει η εταιρεία για τα μοντέλα της στα επόμενα χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/5/2021

Η Aston Martin πρόκειται να εμπλακεί περισσότερο στην υπόθεση της ηλεκτροκίνησης αλλά και του εξηλεκτρισμού των μοντέλων της, όπως αποκάλυψε ο κ. Tobias Moers, o Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας.

Ο Γερμανός στην καταγωγή, ανέλαβε τα καθήκοντά του πέρσι τον Αύγουστο, προερχόμενος από την Daimler A.G. στην οποία εργαζόταν επί 25 χρόνια και είχε ανέλθει επαγγελματικά σε διευθυντικές θέσεις. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Moers, το επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί για την επιστροφή της Aston Martin στα κέρδη προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη στενότερη συνεργασία της με τη Mercedes-AMG και τη δημιουργία εξηλεκτρισμένων αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητων νέων μοντέλων.

Όπως διευκρίνισε, η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Aston Martin αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά το 2025. Φυσικά, θα είναι ένα νέο μοντέλο σπορ επιδόσεων το οποίο θα προσπαθήσει να τιμήσει την ιστορία της εταιρείας. Επίσης, τόνισε ότι θα δημιουργηθεί μια νέα έκδοση της DBX η οποία θα διαθέτει τον τρίλιτρο, εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα της γερμανικής εταιρείας που διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα (48V). Αυτός, θα τοποθετηθεί και στην καινούργια Vanquish, όπως δήλωσε.

Εκτός αυτών, ο κ. Moers επιβεβαίωσε ότι η επανασχεδιασμένη Aston Martin DB11 θα παρουσιαστεί σχετικά σύντομα και ότι θα αναβαθμιστεί τόσο σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη της όσο και αναφορικά με τον εξοπλισμό της και τη γενικότερη εικόνα της.

Τέλος, ο κ. Moers επισήμανε ότι θα υπάρχουν Plug-in Hybrid εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της ως το 2030 (για να συνταυτιστούν με όσα προβλέπει η βρετανική νομοθεσία για τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης από εκείνης τη χρονιά και έπειτα) και ότι πλέον θα τηρούνται απαρέγκλιτα τα χρονοδιαγράμματα για την εξέλιξη και δημιουργία ενός νέου μοντέλου της Aston Martin.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.