Το Abarth 1000 SP αναβιώνει με ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο


Με ένα retro style ανοικτό roadster η Stellantis αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960. Του Abarth 1000 SP!

  • 17/5/2021

Το τμήμα κλασσικών αυτοκινήτων του της FCA στην Ιταλία, πλέον στην «ομπρέλα» του ομίλου Stellantis, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο με το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στο Abarth 1000 SP, ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα των 60’s.

Το concept βρίσκεται δίπλα-δίπλα με το ιστορικό Abarth, έχοντας πολλές αισθητικές ομοιότητες, ωστόσο βάση για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί η… Alfa Romeo 4C Spider, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την εταιρεία.

Το συμπέρασμα αυτό τεκμαίρεται, καθώς οι τεχνικές προδιαγραφές του ταιριάζουν πλήρως με την 4C: και εδώ έχουμε ανθρακόνημα, 4-κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,75 λίτρων που αποδίδει 240 hp, ενώ πολλά στοιχεία στο αμάξωμα (πλευρικοί αεραγωγοί αέρα, οι πόρτες, κ.α.), παραπέμπουν στην κουπέ Alfa.

To πρωτότυπο έχει σχεδιαστικές αναφορές Abarth 1000 SP, όπως η εισαγωγή αέρα στο εμπρός καπώ, τα μικρά κυκλικά φωτιστικά σώματα, το μαύρο πλαίσιο του παρμπρίζ, ενώ πολλές είναι οι ρετρό αναφορές στο πλάι και στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ εντυπωσιακό, ωστόσο το πρωτότυπο αυτό roadster δεν αναμένεται να πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή. Θα μπορούσε όμως, έστω και σε μια περιορισμένη έκδοση αντιτύπων να αποτελέσει μια διαφορετική πρόταση απέναντι στην «τυποποιημένη» σχεδίαση των σημερινών αυτοκινήτων…