Το αγωνιστικό Audi R8 LMS GT2 έχει 630 PS


Περισσότερη δύναμη, λιγότερο βάρος και έμφαση στην αεροδυναμική για το νέο αγωνιστικό R8 της Audi.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/7/2019

Με την παρουσίαση του R8 LMS GT2 στο Goodwood Festival of Speed η Audi συμπληρώνει τη γκάμα των αγωνιστικών της, που αποτελείται μέχρι στιγμής από τα R8 LMS, R8 LMS GT4 και RS3 LMS. Η βάση του είναι το ανανεωμένο μοντέλο παραγωγής, ενώ το αγωνιστικό ξεχωρίζει από τη μεγάλη, σταθερή πίσω αεροτομή και την εισαγωγή αέρα στην οροφή.

Προκειμένου να μετέχει στην κατηγορία GT2 κινείται από την ισχυρότερη έκδοση του ατμοσφαιρικού V10 των 5.200 cc. Η απόδοση του οποίοι έχει ανέβει από τα 610 PS που αποδίδει στην κορυφαία του έκδοση παραγωγής στα 630 PS.

Το R8 LMS GT2 δεν είναι μόνο πιο δυνατό είναι και πιο ελαφρύ, καθώς η αφαίρεση του εσωτερικού διάκοσμου αλλά και η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος έχει μειώσει το συνολικό του βάρος στα 1.350 kg, κάτι που σημαίνει πως η αναλογία kg ανά PS είναι της τάξης του 2,1.

Παράλληλα η Audi αναφέρει πως το πλαίσιό του είναι πιο κοντά σε αυτό του Spyder παρά του κουπέ, ενώ όπως προαναφέραμε έχουν γίνει αεροδυναμικές βελτιώσεις. Έτσι πέρα από τη σταθερή πίσω αεροτομή υπάρχει μια νέα εμπρός μαζί με ένα νέο κάλυμμα του κάτω μέρους από ανθρακόνημα. Η τιμή του Audi R8 LMS GT2 είναι 338.000 ευρώ προς φόρων.