Το Airbus Alpha Two είναι το αεροταξί του μέλλοντος


Αν πιστεύετε πως τα ταξί στο μέλλον θα είναι και εναέρια τότε θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον αυτό το πρωτότυπο της Airbus.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/5/2019

H Airbus έδωσε στην δημοσιότητα μια σειρά από νέες φωτογραφίες για το πρωτότυπο Alpha Two που έχει προβληθεί ως το πρώτο αυτόνομο ιπτάμενο ταξί. Το Alpha Two έχει δημιουργηθεί από την εταιρία Vahana και όπως μπορείτε να δείτε στην οθόνη σας το όλο concept δεν βασίστηκε σε κάποιο συμβατικό αεροσκάφος ή ελικόπτερο και έχει το δικό του στιλ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ εφοδιάζεται με οκτώ έλικες με την Airbus να δηλώνει πως έχει ήδη πραγματοποιήσει 50 κανονικές και ολοκληρωμένες πτήσεις με το Alpha One (την πρώτη εκτέλεση του project). Το Alpha Two διαθέτει επίσης ένα σύνολο από αισθητήρες και κάμερες για να αποφεύγει αντικείμενα στον αέρα και το όλο σύστημα του (hardware και software) έχει εξελιχθεί από την Wayfinder μαζί με την A3 της Airbus.

Μπορεί να απογειωθεί κάθετα και σε μία δοκιμαστική πτήση έπιασε μέχρι τα 170 km/h. Το Alpha Two θα απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν πολύ γρήγορα και άμεσα από το ένα σημείο στο άλλο σε μία μεγαλούπολη και η Airbus θέλει να είναι η πρώτη εταιρία που θα λανσάρει ένα τέτοιο αεροταξί με επικρατέστερη χώρα την Κίνα.