Το Aiways U5 θα είναι το πρώτο κινεζικό ηλεκτρικό SUV στην Ευρώπη


Η αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αλλά η Aiways θα ποντάρει μεταξύ άλλων και στην ελκυστική τιμή του βασικού του μοντέλου.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/11/2019

Τα κινέζικα μοντέλα είτε τα συμβατικά είτε τα ηλεκτρικά πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να μπορούν να διατίθενται στην Ευρώπη. Αυτό λοιπόν έκανε η Aiways, ένας κατασκευαστής που εδρεύει στην Shanghai, για το U5, ένα ηλεκτρικό της SUV που σύμφωνα με τον ιδρυτή της Fu Qiang θα πωλείται στην Ευρώπη από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Στην Κίνα οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν ήδη από αυτόν το μήνα, ενώ η πορεία του στην Ευρώπη θα παρακολουθείται στενά και από άλλους Κινέζους κατασκευαστές που στο μέλλον φιλοδοξούν να κάνουν την ίδια κίνηση και να έχουν επιτυχία.

Η αποστολή της Aiways πάντως δεν θα είναι εύκολη, μιας και θα πρέπει να κλέψει πελάτες τόσο από την Tesla και τον όμιλο VW που έχει μπει δυναμικά στην ηλεκτροκίνησης αλλά και από άλλους καταξιωμένους κατασκευαστές. Θα πρέπει δηλαδή να πείσει του υποψήφιους πελάτες πως το U5 μπορεί να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις τους. Κάτι που άλλοι Κινέζοι κατασκευαστές το έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν και έχουν αποτύχει.

Ένα καλό επιχείρημα πάντως θα είναι η χαμηλή για ηλεκτρικό μοντέλο τιμή του, μιας και η βασική του έκδοση θα ξεκινά από τις 25.000 ευρώ. Και θα το καθιστά έστω και για λίγο πιο φτηνό σε σχέση με την Κίνα, όπου πωλείται κατά περίπου 1.000 ευρώ πιο ακριβά.