Με μήκος πάνω από 30 μέτρα και 26 τροχούς το πιο μακρύ αυτοκίνητο του κόσμου!


ΜΕ ΜΗΚΟΣ 30,5 ΜΕΤΡΩΝ Η CADILLAC ΜΕ ΤΟΥΣ 26 ΤΡΟΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΑΞΙΟΝ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΛΗ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/5/2020

Η αγάπη των Αμερικανών για τις επιμηκυμένες λιμουζίνες, οι οποίες πρωταγωνιστούν και σε πολλές ταινίες του Hollywood είναι γνωστή και λογικά υπάρχει και ένα αντίστοιχο ρεκόρ καταγεγραμμένο στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness. Το ρεκόρ λοιπόν του μακρύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο ανήκει στο “The American Dream”, που έχει μήκος 30,5 μέτρων και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90 από το διάσημο για τις μετατροπές του Jay Ohrberg.

Η βάση του είναι μια Cadillac Eldorado του 1976 που είχε επιλεγεί κυρίως γιατί είναι προσθιοκίνητη και η απουσία αξόνων διευκόλυνε την όλη κατασκευή. Η οποία είχε συνολικά 26 τροχούς, 2 κινητήρες, αρθρωτό κέντρο σαν τα λεωφορεία για να μπορεί να στρίβει και για να κινηθεί χρειαζόταν δύο οδηγούς. Στα ιδιαίτερα γνωρίσματά του η πισίνα που μετατρεπόταν σε… ελικοδρόμιο.

Μετά από 20 περίπου χρόνια στο δρόμο η τεράστια Cadillac, που ήταν  ιδιοκτησία του Autoseum, ενός τεχνολογικού μουσείου με προγράμματα επιμόρφωσης στο Nassau της Νέας Υόρκης, έφτασε σε μια κατάσταση που η γενική της επισκευή ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

To Autoseum αδυνατούσε να προχωρήσει στην αναπαλαίωση του “The American Dream” και έτσι αυτό πέρασε στην κατοχή του Dezerland Park, που είναι μουσείο αυτοκινήτου και τουριστική ατραξιόν στη Florida. Το Dezerland Park θα προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες, ενώ για να φτάσει το αυτοκίνητο των 30,5 μέτρων στη Florida κόπηκε στα δύο!