Το ανανεωμένο Audi Q5 δοκιμάζεται


Ανάμεσα στα φρεσκαρισμένα μοντέλα που ετοιμάζει η γερμανική εταιρία για το νέο έτους περιλαμβάνεται και το Q5.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/11/2019

Το ενδιαφέρον μπορείτε να μονοπωλείται τόσο από το e-tron όσο και από το επερχόμενο e-tron Sportback αλλά για την ώρα το ζεστό χρήμα δεν έρχεται από τα ηλεκτρικά αλλά από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Και ένα από αυτά είναι το Q5 που έχει ήδη «συλληφθεί» να δοκιμάζεται στις παγωμένες περιοχές της Σκανδιναβίας.

Η facelift εκδοχή του Q5 αναμένεται να παρουσιαστεί στο πρώτο τετράμηνο του 2020 και θα ξεχωρίζει από το νέο εμπρός μέρος με την επανασχεδιασμένη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες. Νέο θα είναι το φωτεινό αποτύπωμα των φώτων αφού στην συγκεκριμένη τεχνολογία η Audi δίνει μεγάλη σημασία.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει μικρής έκταση ανανέωσης και δίχως το Q5 να συμβαδίζει με το νέο μοτίβο με τις τρεις οθόνες. Ωστόσο, θα υπάρχουν νέοι διακόπτες καθώς και νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων με διευρυμένη συνδεσιμότητα και νέα γραφικά.

Στα μηχανικά μέρη, πέρα από τις βελτιώσεις και τις επαναρρυθμίσεις στην ανάρτηση, η γκάμα θα συνεχίσει ως είχε με τους δίλιτρους και τρίλιτρους TFSI και TDI με ισχύ από 160 έως 300 PS. Δεδομένη θεωρείται και η απαραίτητη plug-in έκδοση με τον 2.0 TFSI να συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα για συνδυασμένη ισχύ στους 362 PS. Ψηλότερα θα συνεχίσουν τα SQ5 και SQ5 TDI.