To ανανεωμένο και πιο φτηνό VW e-up! θα είναι στη Φρανκφούρτη


Μεγαλύτερη μπαταρία, αυξημένη αυτονομία και πιο χαμηλή τιμή είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου ηλεκτρικού VW up!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/9/2019

Η τελική μορφή λοιπόν του ανανεωμένου ηλεκτρικού Volkswagen up!, του e-up!, θα βρίσκεται στο περίπτερο της γερμανικής εταιρείας στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Και φυσικά η πιο σημαντική αλλαγή του σε σχέση με το τρέχον μοντέλο αφορά τη μπαταρία του.

Η οποία παραμένει ιόντων λιθίου αλλά πλέον έχει μια σαφώς πιο μεγάλη χωρητικότητα, καθώς από τα 18,7 kWh της προηγούμενης εκδοχής έχει περάσει στα 32,3 kWh. Αυτό στην πράξη σημαίνει, σύμφωνα με τη VW, πως υπό πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες μπορεί να καλύψει μέχρι και 260 χιλιόμετρα. Δηλαδή με μια φόρτιση θα μπορούν να καλυφθούν οι μετακινήσεις, κατά κύριο λόγο αστικές, περισσότερων ημερών.

Η κατανάλωση ενέργειας είναι ης τάξης των 12,7 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ σημαντικό είναι πως η μπαταρία υποστηρίζει και φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC). Έτσι σε σύνδεση με έναν ανάλογο φορτιστή 40 kW φτάνει από σχεδόν άδεια μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 1 ώρα.

Το ανανεωμένο VW e-up! έχει να επιδείξει και αξιόλογες επιδόσεις χάρη στον ανανεωμένο ηλεκτροκινητήρα των 83 PS. Έτσι το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 11,9 δεύτερα -τιμή καλύτερη κατά 0,5 δεύτερα σε σχέση με την πρώτη έκδοση του e-up!- ενώ η τελική ταχύτητα έχει παραμείνει στα 130 km/h.

Ακόμα πιο σημαντική εξέλιξη είναι βέβαια η μείωση της τιμής του, μιας και στη Γερμανία θα κοστίζει από 21.975 ευρώ προ επιδοτήσεων, δηλαδή 1.595 ευρώ λιγότερα από τον προκάτοχό του.