Το ανανεωμένο Renault Megane θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης


Το Megane θα συνεχίσει με μικρές αλλαγές στην εμφάνισή του και με την προσαρμογή του εσωτερικού του στα δεδομένα του ολοκαίνουργιου Clio.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/3/2019

Η τρέχουσα, τέταρτη γενιά του Megane έχει παρουσιαστεί το 2016 και έτσι είναι λογικό και αναμενόμενο η Renault να ετοιμάζει ήδη την ανανεωμένη του εκδοχή. Η οποία δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, στις αρχές του Οκτωβρίου.

Αυτό που θα περιμένει κανείς από το ανανεωμένο Megane είναι μια τυπική ανανέωση με αλλαγές στο εμπρός και το πίσω μέρος σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, ενώ το προφίλ του θα συνεχίσει χωρίς αλλαγές.

Οι πιο σημαντικές διαφοροποιήσεις πάντως θα είναι μπροστά, καθώς αναμένεται να ανανεωθεί οπτικά ο εμπρός προφυλακτήρας, θα αλλάξουν οι προβολείς αλλά και τα LED φώτα ημέρας, ενώ θα επανασχεδιαστεί και η μάσκα. Καινούργια φώτα θα υπάρχουν και πίσω, ενώ κάποιες αλλαγές θα γίνουν και στον πίσω προφυλακτήρα.

Το εσωτερικό αναμένεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν με την ευκαιρία της νέας γενιά του Clio, κάτι που σημαίνει πως θα χρησιμοποιηθεί και εδώ η κεντρική οθόνη αφής των 9,3 ιντσών που είναι η μεγαλύτερη στη γκάμα της Renault. Επίσης και ο πίνακας οργάνων θα μπορεί να είναι ψηφιακός, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και πιο ποιοτικά υλικά για το διάκοσμο.

Η γκάμα των κινητήρων ίσως και να περιλαμβάνει τους νέους τετρακύλινδρους βενζίνης των 1.330 cc που έχουν εξελιχθεί μαζί με τη Mercedes καθώς και τον επίσης καινούργιο diesel του 1,5 lt. Επίσης θα παρουσιαστεί και μία PHEV έκδοση στα 1.500 cc και την ίδια διάταξη θα έχει και το νέο Captur.