To ανανεωμένο VW Transporter 6.1 είναι το πιο διασυνδεμένο


Πέρυσι το Φεβρουάριο η γερμανική εταιρία είχε παρουσιάσει το facelift Multivan 6.1 και τώρα έφτασε η ώρα της επαγγελματικής έκδοσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/4/2019

H επιβατική έκδοση είχε παρουσιαστεί στο Wolfsburg και αργότερα στο σαλόνι της Γενεύης. Το επαγγελματικό Transporter παρουσιάστηκε χτες στο Μόναχο με τις εξωτερικές αλλαγές να είναι ανάλογες και να εντοπίζονται στη νέα μάσκα, στους επανασχεδιασμένους προβολείς, στους προφυλακτήρες και σε άλλα σημεία.

Στο εσωτερικό το ανανεωμένο Transporter διαθέτει το τρίτης γενιάς σύστημα πολυμέσων MIB3 που προσφέρει υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας και διαχείρισης του εταιρικού στόλου. Στο μέσο του ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής. Διαθέσιμος είναι πλήρης εξοπλισμός με τα τελευταία συστήματα υποβοήθησης όπως είναι τα Lane Assist, Park Assist, side protection, Rear Traffic Alert, Trailer Assist, Cross Wind Assist, Post-Collision Braking System και Hill Start Assist.

Θα υπάρχουν διάφορες παραλλαγές αμαξωμάτων όπως το κλειστό βαν, το επιβατικό Kombi, με μονή ή διπλή καμπίνα. Φυσικά ο επαγγελματίας ενδιαφέρεται για την μεταφορική ικανότητα του Transporter που έχει μήκος καρότσας από 2.450 έως 2.800 mm στην έκδοση με το στάνταρ μεταξόνιο. Στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο το μήκος ξεκινά από τα 2.900 έως τα 3.300 mm.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις εκδόσεις TDI με 90, 110, 150 και 199 PS. Οι δύο μεγαλύτερες σε ισχύ εκδόσεις είναι διαθέσιμες και με τετρακίνηση 4Motion, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει διαθέσιμη και ηλεκτρική έκδοση του Transporter. Έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 112 PS με την μπαταρία των 77,6 kWh να προσφέρει αυτονομία 400 km με ωφέλιμο 1,2 tn.