To αντίπαλο δέος του Tesla Model S εξελίσσει η Mercedes


Ένα ηλεκτροκίνητο sedan που θα κοιτάξει στα μάτια το καταξιωμένο Tesla Model S εξελίσσει η Mercedes-Benz.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/6/2019

To εντυπωσιακό σε σχεδίαση και προδιαγραφές EQC δεν πρόκειται να αποτελέσει τη μοναδική ηλεκτροκίνητη πρόταση στην γκάμα της Mercedes-Benz, καθώς η γερμανική φίρμα εξελίσσει ήδη το αντίπαλο δέος του καταξιωμένου Tesla Model S.

Η Mercedes-Benz EQE, όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2022, διαθέτοντας ανάλογες διαστάσεις με την E-Class και προδιαγραφές που θα την τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας της.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την παρουσία δύο ηλεκτροκινητήρων -έναν σε κάθε άξονα- η συνδυαστική απόδοση των οποίων θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Αντιστοίχως, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες θα εφοδιάζεται πρόκειται να εξασφαλίζουν αυτονομία της τάξης των 600 χιλιομέτρων, ενώ θα υπάρξουν και εκδόσεις με μικρότερης χωρητικότητας συσσωρευτές.

Πριν φτάσουμε στο 2022 και στην EQE, η Mercedes-Benz θα προχωρήσει στην εμπορική διάθεση της ηλεκτροκίνητης GLB, ενώ σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η δημιουργία αντίστοιχης έκδοσης για την S-Class.

Έστω και καθυστερημένα, λοιπόν, η Mercedes-Benz απαντά στην Tesla, αμφισβητώντας την απόλυτη κυριαρχία της αμερικανικής φίρμας στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με τη δημιουργία αντίστοιχων προτάσεων.