Το Apex AP-0 είναι σούπερ σε όλα του (video)


Δεν είναι το πιο δυνατό αλλά είναι από τα πιο ελαφριά και κατά συνέπεια πιο γρήγορα ηλεκτρικά super cars, ενώ έκπληξη είναι και η τιμή του.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/3/2020

Η εμφάνισή του είναι εντυπωσιακή από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι οι προδιαγραφές του. Και αυτό γιατί το Apex AP-0 έχει πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα από το ίδιο υλικό είναι και το αμάξωμά του, ενώ οι αναρτήσεις είναι αντίστοιχες με αυτές των μονοθεσίων της Φόρμουλα 1.

Το μήκος του είναι ανάλογο με αυτό ενός Ford Focus, αλλά το μεγάλο πλάτος του και το μικρό του ύψος του εξασφαλίζουν μια εικόνα που παραπέμπει και σε αγωνιστικά του Le Mans.

Το σύστημα πρόωσής του είναι ηλεκτρικό και αποτελείται από μια μπαταρίες 90 kWh -είναι τοποθετημένες τόσο μπροστά όσο και πίσω- που τροφοδοτούν έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στον πίσω άξονα που είναι και ο κινητήριος.

Η απόδοσή του φτάνει τους 660 PS που σε συνδυασμό με το μάλλον χαμηλό για ηλεκτρικό βάρος των 1.200 kg εξασφαλίζουν πολύ καλές επιδόσεις. Τόσο καλές που το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,3 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 305 km/h.

Το πιο high tech στοιχείο του Apex AP-0 είναι οι αισθητήρες LiDAR που διαθέτει και οι οποίοι μπορούν να «σκανάρουν» το δρόμο και να δημιουργούν μια τρισδιάστατη απεικόνισή του που βοηθά στην έγκαιρη αναγνώριση εμποδίων, πεζών, ποδηλατών καθώς και άλλων οχημάτων.

Όσο για την τιμή του ανέρχεται σε 198.000 ευρώ, που είναι μάλλον ευκαιρία για ένα ηλεκτρικό με αυτές τις δυνατότητες.