Το Audi A1 θα έχει και έκδοση Allroad


Τα Allroad της Audi κατεβαίνουν όχι κατηγορία αλλά κατηγορίες, μιας και το επόμενο που θα έχει αντίστοιχη έκδοση θα είναι το Α1.

  • 7/2/2019

Το καινούργιο μικρό Audi, το A1, έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και σχόλια, καθώς δείχνει και είναι σαφώς αναβαθμισμένο και πιο ολοκληρωμένο από τον προκάτοχό του. Προς το παρόν η γκάμα του αποτελείται από μια και μόνο έκδοση αμαξώματος, το πεντάθυρο hatchback αλλά κατά τη διάρκεια του έτους αναμένεται να προστεθεί και άλλη μια.

Δεν θα είναι μια τρίθυρη εκδοχή, μιας και η ζήτηση για τρίθυρα μοντέλα είναι ήδη μικρή και μειώνεται και άλλο, αλλά μια Allroad. Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που η Audi θα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη επωνυμία σε μοντέλο μικρότερο του Α4.

Οπτικά η επιτυχημένη φόρμα του νέου Α1 θα διατηρηθεί μεν, αλλά θα διαφοροποιηθούν τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος. Ταυτόχρονα θα τονιστούν περισσότερο τα φτερά, μάλλον με πλαστικές προεκτάσεις όπως και στα μεγαλύτερα Allroad προκειμένου να δημιουργηθεί, με τη βοήθεια και της ελαφρώς αυξημένης απόστασης από το έδαφος, το επιθυμητό off road look.

Στις λεπτομέρειες θα διαφοροποιείται και το εσωτερικό, με κάποια επιπλέον λογότυπα και αποκλειστικές για τη συγκεκριμένη έκδοση επενδύσεις. Σε ότι αφορά τη μετάδοση της κίνησης η χρήση της τετρακίνησης quattro πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ ίσως να είναι διαθέσιμο, αρχικά τουλάχιστον, με έναν μόνο κινητήρα, τον τετρακύλινδρο βενζίνης των 2.000 κυβικών και των 200 ίππων.