To Audi E-Tron είναι το πρώτο ηλεκτρικό σε πωλήσεις


Τον Οκτώβριο στην πολύ σημαντική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αγορά της Νορβηγίας το ηλεκτρικό SUV τα πήγε περίφημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/11/2019

Εδώ και χρόνια στην αγορά της Νορβηγίας τα δημοφιλέστερα μοντέλα σε πωλήσεις δεν είναι συμβατικά αλλά ηλεκτρικά. Πρόκειται για μια αγορά φαινόμενο αλλά και πρότυπο στο θέμα της προώθησης και της διάδοσης της ηλεκτροκίνησης.

Μιλάμε για μία αγορά όπου το ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται είναι μηδενικών ρύπων. Στα προηγούμενα χρόνια πρωταθλητές ήταν μοντέλα όπως τα Nissan Leaf, ΒMW i3 και φυσικά τα Tesla όπου έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό σε πωλήσεις με τη Νορβηγία να αποτελεί μια πραγματική Βαλχάλα για τους Αμερικανούς.

Πάντως τον προηγούμενο μήνα η Audi απέκτησε 873 νέους Νορβηγούς οδηγούς με E-Tron αφήνοντας στην δεύτερη θέση το Volkswagen Golf με 748 πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η στατιστική υπηρεσία οδικού δικτύου της χώρας. Επί του συνόλου το 37,5% όλων των πωλήσεων του Οκτωβρίου ήταν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το Tesla Model 3 σημείωσε μία μικρή πτώση για τον εν λόγω μήνα στο -1,2% αλλά εξακολουθεί να είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο του έτους. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως η Νορβηγία έχει ως στόχο μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας να καταργήσει τις πωλήσεις νέων συμβατικών αυτοκινήτων στην χώρα.