To Audi E-Tron Sportback είναι ηλεκτρικό και όμορφο (video)


Η γκάμα των κορυφαίων ηλεκτρικών SUV της Audi συμπληρώθηκε και από ένα κουπέ με πιο σπορ εμφάνιση και ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.:ΡΧΕΙΟ
  • 20/11/2019

Το νέο ηλεκτρικό Audi λέγεται E-Tron Sportback, όπως λέει και το όνομά του είναι SUV Coupe και σαφώς πιο κομψό από το E-Tron. Παρόλο που έχουν ουσιαστικά τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις πλην του ύψους που εδώ είναι 13 mm πιο χαμηλό, το καινούργιο Sportback δείχνει πιο μικρό.

Πάντως τα κοινά τους στοιχεία είναι πολλά, και μέχρι τη μεσαία κολώνα ταυτίζονται, ενώ οι διαφοροποιήσεις υπάρχουν από κει και πέρα, με το πίσω μέρος να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο σχεδιαστικά. Όσο για το συντελεστή οπισθέλκουσας είναι, με το πακέτο S-Line και τις κάμερες αντί για τους συμβατικούς καθρέφτες 0,25.

Στο εσωτερικό οι διαφορές σε σχέση με το E-Tron, όπως άλλωστε είναι και αναμενόμενο, είναι ουσιαστικά μηδενικές. Έτσι υπάρχει η ίδια διαμόρφωση του ταμπλό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 in και τις δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα, ενώ παρά την κλίση της οροφής όσο καθίσουν πίσω δεν θα νοιώσουν καθόλου πιεσμένοι, καθώς το εσωτερικό ύψος είναι μόλις 20 mm πιο μικρό. Εκεί που υπάρχει μια μικρή διαφορά είναι στο πορτμπαγκάζ, που κυμαίνεται από τα 615 έως τα 1.655 lt (E-Tron: 660 έως 1.725 lt), ενώ και εδώ υπάρχει ο εμπρός χώρος αποθήκευσης των 60 λίτρων.

Διαφορές σε σχέση με το E-Tron δεν υπάρχουν ούτε στο σύστημα πρόωσης, που και στο Sportback 55 quattro φτάνει μέχρι και τα 300 kW (480 PS) και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις (0-100 km/h σε 5,7 sec). Εκεί που υπάρχει μια μικρή διαφορά υπέρ του Sportback είναι στην αυτονομία, που λόγω της καλύτερης αεροδυναμικής του έχει αυξηθεί στα 446 km (από 436).

To εισαγωγικό μοντέλο θα είναι και εδώ το Sportback 50 quattro, με μικρότερη μπαταρία (71 αντί για 95 kWh) και απόδοση 230 kW (368 PS), ενώ σε κάθε περίπτωση το τεχνολογικό high light είναι οι ψηφιακοί LED Matrix προβολείς (DMD) που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία.