Το Audi Q2 αποκτά στην Κίνα και ηλεκτρική έκδοση


Όλοι οι κατασκευαστές προσθέτουν στη γκάμα τους στην Κίνα ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων τους και η Audi δεν αποτελεί την εξαίρεση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/4/2019

Μπορεί στην έκθεση της Σαγκάη το ΑΙ:ΜΕ να είναι αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο περίπτερο της Audi, αλλά σημαντική είναι και η παρουσίας του Q2 L e-tron. Όπως διαφαίνεται και από την ονομασία πρόκειται για την ηλεκτρική εκδοχή του πιο μικρού SUV της γερμανικής εταιρίας, ενώ το L κάνει σαφές πως βασίζεται στην επιμηκυμένε έκδοσή του με το κατά 33 χιλιοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Η επιλογή της τελευταίας δικαιολογείται αφενός από τον ελαφρώς μεγαλύτερο χώρο που διαθέτει για την τοποθέτηση των μπαταριών και αφετέρου από το ότι αυτές οι εκδόσεις είναι οι πιο δημοφιλείς στην Κίνα. Όπου και θα διατίθεται το Q2 L e-tron.

Το οποίο έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα που αποδίδει 136 ίππους και 290 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία του συστήματος είναι 38 kWh. Η Audi δεν αποκάλυψε τιμές επιδόσεων, αλλά από την άλλη ανακοίνωσε πως η αυτονομία του φτάνει μέχρι και τα 265 km.

Αισθητικά το ηλεκτρικό Q2 διαφοροποιείται από αυτά με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης που κυκλοφορούν στην Κίνα από τη μερικώς κλειστή του μάσκα, καθώς και από τις επανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα με το μεταλλικό περίγραμμα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο καινούργιος προφυλακτήρας με το χρωμιωμένο διαχύτη.