To Audi Q4 E-tron Sportback ποντάρει στο σπορ


Εντυπωσιακή εμφάνιση και μεγάλη αυτονομία για το Q4 E-Tron Sportback. Την πιο δυναμική έκδοση του μικρού EV της Audi.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: AUDI
  • 8/7/2020

H Audi συνεχίζει ακάθεκτη την ηλεκτρική της επίθεση, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο του E-Tron Sportback. Το οποίο όταν θα αρχίσει να πωλείται κανονικά κατά τη διάρκεια του 2021 θα είναι το έβδομο κατά σειρά EV της γερμανικής εταιρείας.

Φυσικά το Sportback αποτελεί την πιο σπορ παραλλαγή του Q4 E-Tron που είχε παρουσιαστεί πέρυσι και σε γενικές γραμμές ακολουθεί τη σχεδιαστική προσέγγιση των εκπροσώπων της κλάσης των SUV Coupe με συμβατικούς κινητήρες. Όπως είναι για παράδειγμα η BMW X4 και η Mercedes GLC Coupe.

Έτσι χαρακτηρίζεται από την έντονη κλίση της οροφής όσο προχωρά προς τα πίσω και γενικά από τη δυναμική του εικόνα, ενώ η «κλειστή» του μάσκα συνδυάζεται πολύ ωραία με τους λεπτούς προβολείς. Χαρακτηριστικά και τα πίσω φώτα που ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας φωτεινής λωρίδας.

Το εσωτερικό είναι μοντέρνο και high tech, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μια αντίστοιχου μεγέθους οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Παράλληλα οι χώροι είναι από τους καλύτερους της κατηγορίας, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο και την επίπεδο μπαταρία στο δάπεδο.

Το Q4 E-tron Sportback έχει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Ο πίσω αποδίδει 150 kW και ο εμπρός 75 kW, ενώ η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 225 kW (302 PS). Το 0-100 km/h έρχεται σε 6,3 sec, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 km/h, ενώ η αυτονομίας κατά WLTP φτάνει τα 450 km.