Το Auto Pilot στέλνει «αδιάβαστο» ένα ακόμα Tesla (Video)


Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla αποτελεί για μια ακόμα φορά τον αρνητικό πρωταγωνιστή μιας ιστορίας καταστροφή.

  • 2/6/2020

Μια ακόμα παταγώδη αποτυχία έρχεται να προστεθεί στο βιογραφικό του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα αυτοκινούμενο όχημα ανετράπη στο εθνικό δίκτυο της Κίνας και μάλιστα στη αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

To διερχόμενο Tesla Model S δεν κατάφερε να το αποφύγει, ούτε φυσικά και να ακινητοποιηθεί εγκαίρως, μιας και ο οδηγός του είχε ενεργοποιήσει το Auto Pilot ή αν προτιμάτε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται χωρίς τη ενεργή συμμετοχή του οδηγού.

Η αποτυχία στην προκειμένη περίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι το Auto Pilot δεν έδρασε εγκαίρως ώστε να αποτρέψει το ατύχημα. Δεν επιβράδυνε το όχημα ούτε και πραγματοποίησε κάποιον ελιγμό αποφυγής ενός σταθερού εμποδίου.

Το αποτέλεσμα ήταν το Model S να εμβολίσει με αρκετά μεγάλη ταχύτητα το αυτοκινούμενο όχημα το οποίο είχε ήδη ανατραπεί, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Ευτυχώς από την απροσδόκητη σύγκρουση των δύο οχημάτων δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο, το γεγονός ότι το Auto Pilot απέτυχε για μία ακόμα φορά να λειτουργήσει έστω και ως αυτόνομο σύστημα πέδησης, μας υπενθυμίζει το γεγονός ότι κανένα σύστημα δεν είναι ικανό να υποκαταστήσει τον οδηγό.

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Γενναίες εκπτώσεις στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της